Οι μεταναστες

Μετά τον πρώτο γύρο των Δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 και την αποκάλυψη των πραγματικών προτιμήσεων των πολιτών της Αθήνας, βλέπω μία εσπευσμένη προσπάθεια να κτυπηθεί ο Καμίνης. Αφού τα ελαφριά κουτσομπολίστικα ερωτήματα του τύπου: «πού μένεις;»   «τι ξέρεις από Αθήνα;»  «είναι ο Ταύρος στην Αθήνα;» εξαντλήθηκαν και αποδείχτηκαν άσφαιρα, σύσσωμη η συμμαχία της απερχόμενης διοίκησης αποφάσισε να τρομάξει τους Αθηναίους ψηφοφόρους θέτοντας προς συζήτηση το ζήτημα των παράνομων μεταναστών και της ασφάλειας στην πόλη.

Για άλλη μια φορά απεδείχθη πόσο απροετοίμαστοι, επιπόλαιοι και αλαζόνες είναι οι άνθρωποι που θέτουν τα ερωτήματα αυτά και πόσο όλο τον τελευταίο καιρό δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα. Δεν γνώριζαν προφανώς ή καλύτερα δεν είχαν ενημερωθεί στοιχειωδώς για να μπορέσουν να καταλάβουν ότι καταλληλότερος άνθρωπος από το Γιώργο Καμίνει δεν υπάρχει για να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Ένα ζήτημα που τον είχε απασχολήσει πολύ στην προηγούμενη θητεία του ως Συνήγορο του Πολίτη, γνωρίζει το σχετικό Νομικό πλαίσιο, και για το θέμα αυτό είχε δώσει μάχες. Αν είχε εισακουσθεί, τα πράγματα δεν θα είχαν φθάσει εδώ που βρίσκονται σήμερα.

Οι μετανάστες είναι ανθρώπινα όντα, δεν είναι άψυχα σκουπίδια (σαν αυτά που έχουν πνίξει την Αθήνα) για «να τα κρύψεις κάτω από το χαλί». Δεν μπορείς να προσποιηθείς ότι απλά δεν υπάρχουν γιατί «φοβάσαι ή δεν ξέρεις» πώς να ασχοληθείς μαζί τους. Ούτε μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με τα πιστόλια. Όπως με όλα τα θέματα πρέπει να υπάρχει απόλυτη κατανόηση όλων των πτυχών του προβλήματος, σαφής στόχος επίλυσης και η διάθεση και ικανότητα επικοινωνίας με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Και όλα αυτά τα διαθέτει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο Γιώργος Καμίνης που είναι και ο καταλλήλότερος άνθρωπος για να ασχοληθεί και να δρομολογήσει την επίλυση του πλέον καυτού θέματος της ατζέντας για την Αθήνα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΩΡΓΟ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: